29 martie 2024

Studio versus garsonieră –
Asemănări și diferențe

Alegerea locuinței ideale poate fi dificilă, mai ales atunci când pe piață există mai multe opțiuni. Pentru persoanele care locuiesc singure sau pentru cupluri, garsonierele și apartamentele tip studio se situează pe primele locuri în topul preferințelor. De asemenea, sunt preferate și de investitorii care vizează obținerea unui venit pasiv pe termen lung, prin închirierea ulterioară a locuinței achiziționate. Dar care sunt, de fapt, diferențele dintre cele două variante? Află care sunt caracteristicile și factorii diferențiatori, așa încât atunci când faci o alegere, să poți fi sigur că este cea mai potrivită pentru tine!

Studiouri și garsoniere – puncte comune

La prima vedere, studiourile și garsonierele pot să pară unul și același lucru, chiar dacă nu sunt. Dar este adevărat că ambele tipuri de locuințe au unele caracteristici comune:

  • Spații compacte. Atât garsonierele, cât și studiourile oferă o soluție eficientă de locuit, fiind ideale pentru cei care doresc un spațiu ușor de administrat și de întreținut.
  • Prețuri accesibile. În general, prețurile pentru garsoniere și studiouri sunt mai mici comparativ cu apartamentele cu mai multe camere, însă prețul este influențat și de alți factori, printre care: calitatea construcției, a dotărilor și a finisajelor, facilitățile integrate și poziționarea.

Ce aduc în plus studiourile duble față de garsoniere?

Dacă garsonierele au fost construite în număr mare în perioada comunistă, cu principalul scop de a oferi cât mai multe spații de locuit pe o suprafață cât mai mică și la un nivel redus de confort, studiourile sunt o alternativă mai recentă, net superioară din perspectiva spațiului și confortului.

Iată care sunt principalele diferențe dintre cele două tipuri de locuințe:

  • Dimensiunea. Studiourile sunt, în general, mai spațioase decât garsonierele, oferind mai multă libertate de mișcare și mai multe opțiuni de amenajare.
  • Configurația. În general, garsonierele au o singură cameră care servește simultan ca living și dormitor – uneori chiar și ca bucătărie-, în timp ce studiourile au o configurație mai flexibilă, cu zone separate. În marile orașe, încă mai există blocuri de garsoniere cu confort redus, construite în perioada comunistă, unde baia nu a fost inclusă în interiorul locuințelor, fiind folosită la comun de mai mulți locatari.
  • Designul. Studiourile tind să fie mai moderne și mai bine adaptate nevoilor actuale, cu o utilizare mai eficientă a spațiului. De exemplu, în Pleiades Residence vei găsi studiouri duble cu compartimentări distincte pentru zi și pentru noapte, care îți permit mai multe stiluri de amenajare – designul este comparabil cu cel al apartamentelor cu 2 camere. Acesta este unul dintre avantajele care fac diferența nu doar între garsoniere și studiouri, ci și între studiourile simple și studiourile duble. În Pleiades Residence vei găsi doar studiouri duble, care sunt prevăzute cu spații separate pentru zona de living și zona gândită ca dormitor:

Planuri studiouri duble Pleiades Residence Ploiești

Avantajele studiourilor duble din Pleiades Residence

Luminozitatea

Studiourile din Pleiades Residence au fost concepute pentru a beneficia de lumină naturală din plin, pentru o atmosferă optimistă și primitoare.

Eficiența energetică

Clădirile din Pleiades Residence sunt construite cu materiale moderne și eficiente din punct de vedere energetic și beneficiază de izolație de calitate, ceea ce contribuie la reducerea costurilor de întreținere.

Compartimentarea eficientă

Compartimentarea inteligentă maximizează utilitatea spațiului, oferind suficiente zone de depozitare și posibilitatea de a crea diverse zone funcționale.

Mai multe opțiuni de amenajare

Varietatea tipologiilor de studiouri permite adaptarea amenajărilor la nevoile și preferințele individuale.

Idei de amenajare pentru un studio dublu

Delimitarea spațiilor

Folosește paravane, corpuri de bibliotecă, draperii sau elemente decorative pentru a crea zone distincte în încăperile cu destinație de dining și living: un colț pentru cafea sau lectură, un spațiu pentru birou, o zonă dedicată hobby-urilor tale.

Mobilier multifuncțional

Optează pentru piese de mobilier versatile, precum o canapea extensibilă sau o masă pliabilă, pentru a optimiza spațiul. Astfel, te vei putea adapta foarte ușor în situația în care, de exemplu, vei avea oaspeți care rămân peste noapte.

Paleta de culori

Culorile deschise și luminoase fac spațiile interioare să pară mai generoase. De asemenea, este bine de știut că oglinzile mari măresc perspectiva vizuală. Pe de altă parte, locuințele din Pleiades Residence sunt suficient de spațioase încât să îți permită și alegerea unor nuanțe mai închise pentru pereți, mobilier, draperii și perdele.

Depozitare inteligentă

Folosește soluții eficiente de depozitare, precum rafturi suspendate, nișe în perete, canapea sau pat cu sertare încorporate. Deși studiourile noastre duble sunt spațioase, este ideal să ai cât mai mult spațiu liber la dispoziție, pentru a te bucura din plin de noua ta locuință.

În concluzie, spre deosebire de mai „vârstnicele” garsoniere, studiourile – și în special studiourile duble din Pleiades Residence Ploiești – oferă o combinație ideală de spațiu optimizat, design modern și eficiență energetică, fiind o opțiune excelentă pentru cei care își doresc un cămin confortabil și elegant. Nu în ultimul rând, reprezintă o alternativă foarte bună ca preț pentru apartamentele cu 2 camere.

Newsletter Prime Kapital

Dacă dorești să fii contactat de reprezentanții Prime Kapital în vederea transmiterii de informații despre proiectul Pleiades Residence, te rugăm să completezi formularul din secțiunea Contact.