18 octombrie 2022

Regenerare urbană – Construim viitorul cu responsabilitate!

Pleiades Residence, componenta rezidențială a celui mai amplu proiect de regenerare urbană din Ploiești, este pariul nostru pentru ridicarea standardului de viață din acest oraș.

De la confortul din apartamente până la spațiile verzi extinse, fără trafic auto și proximitatea față de centrul comercial Prahova Value Centre, totul a fost astfel conceput pentru ca tu să poți beneficia de o viață cât mai plăcută și de acces direct la facilitățile necesare în viața de zi cu zi.

Vei face astfel o economie considerabilă de timp și de efort, așa încât să poți avea mai mult timp liber și energie pentru activitățile plăcute.

Nu în ultimul rând, redefinim standardul de locuire prin dezvoltarea de clădiri eficiente energetic, adaptate condițiilor și exigențelor actuale.

Sustenabilitate

Care sunt caracteristicile unui proiect de regenerare urbană?

Un proiect de regenerare urbană (numit și proiect „brownfield”) constă în transformarea unor vechi platforme industriale, parțial sau total dezafectate, într-o dezvoltare rezidențială sau mixtă care să redea comunității acele spații rămase fără utilitate prin transformarea lor în zone moderne, vii, cu funcționalități multiple.

Fabrică dezafectată

Revalorificarea fostelor situri industriale înseamnă readucerea acestora la viață și reintegrarea lor în circuitul urban, pentru a oferi o opțiune actuală, modernă și sustenabilă celor care își fac planuri de locuire pe termen lung.

Abordarea în ceea ce privește dezvoltările urbane s-a modificat tot mai rapid în ultimii ani, devenind tot mai evidentă necesitatea construirii de clădiri sustenabile, cu respectarea standardelor nZEB. De asemenea, ritmul rapid al vieții moderne impune adaptarea ansamblurilor și complexelor rezidențiale astfel încât să le ofere locuitorilor acces imediat la facilități, servicii și posibilități de transport.

Importanța regenerărilor urbane pentru creșterea economiei locale

Reinventarea spațiilor pe care au rămas fabrici și uzine dezafectate – așa cum a fost și cazul Uzinei „1 Mai” din Ploiești – înseamnă și dezvoltarea întregului oraș, care devine mai atractiv pentru potențiali locuitori și pentru profesioniști, dar și pentru companii. Astfel de dezvoltări susțin colateral creșterea economică locală și creșterea standardului de viață al locuitorilor.

Femeie întorcându-se acasă binedispusă

Proiectele de regenerare urbană îmbunătățesc viabilitatea economică a unei zone, crescând valoarea proprietăților imobiliare aflate în vecinătate și atrag noi investiții și afaceri, ceea ce se traduce în venituri suplimentare din taxe pentru bugetele locale.

Importanța regenerărilor urbane pentru mediul înconjurător

Nu în ultimul rând, investițiile în astfel de proiecte sunt și investiții în mediu. Primul pas pe care îl face un dezvoltator atunci când alege să implementeze un astfel de proiect este curățarea și ecologizarea zonei în care urmează să construiască.

Dacă există clădiri vechi sau ruine pe acel teren, ele sunt îndepărtate, gunoaiele sunt curățate și sunt aplicate măsuri corelate cu standardele de mediu în vigoare.

În plus, un proiect ca Pleiades Residence contribuie la extinderea zonelor naturale, oferindu-le locuitorilor spații verzi, alei, spații de joacă, de recreere sau pentru practicarea sportului.

Nu doar că nu tăiem copaci, așa cum se poate întâmpla atunci când se construiește pe un teren viran, ci plantăm noi înșine copaci, arbuști și flori, care să ajute la reconectarea oamenilor cu natura.

Copii întinși în iarba verde

Noile dezvoltări sunt bine integrate în oraș, astfel încât locuitorii pot ajunge ușor în zonele centrale, nu doar cu mașina sau cu mijloacele de transport în comun, ci și cu bicicleta sau chiar pe jos.

Prin construirea de ansambluri prietenoase cu mediul, care includ parcuri și spații verzi, cu o combinație bogată de plante și concepte peisagistice, asigurăm un ecosistem natural care va produce un aer mai curat, va reduce costul energiei și le va oferi rezidenților condiții optime de viață.

Dacă vrei să te alături și tu comunității Pleiades Residence și să trăiești într-un cartier ecologic, contactează-ne prin intermediul formularului din site!

 

Sursa foto: Shutterstock.com

 

Newsletter Prime Kapital

Dacă dorești să fii contactat de reprezentanții Prime Kapital în vederea transmiterii de informații despre proiectul Pleiades Residence, te rugăm să completezi formularul din secțiunea Contact.