31 mai 2023

Izolația termică și fonică a apartamentului

Izolația termică și fonică a apartamentului are un mare impact asupra calității vieții. O izolație bună îți asigură pe termen lung o atmosferă confortabilă în interior, reduce substanțial pierderile de căldură și îți scade costurile facturilor.  

Nu în ultimul rând, te vei simți mai bine știind că vecinii tăi nu vor fi la curent cu toate activitățile pe care le desfășori în propriul tău spațiu, așa cum se întâmplă în mare parte din locuințele vechi.  

Atunci când am conceput Pleiades Residence, am luat în calcul inclusiv aceste amănunte, motiv pentru care am gândit cu mare atenție modul în care realizăm izolația termică și fonică a apartamentelor.  

Dacă vrei să afli mai multe despre tipurile și criteriile de respectat în privința izolației unei locuințe, citește articolul în continuare! 

Principii de bază pentru izolația termică și fonică

Utilizarea materialelor izolante adecvate 

Există o gamă largă de materiale izolante disponibile, cum ar fi vata de sticlă, spuma poliuretanică, polistirenul expandat, vată bazaltică etc. Toate acestea pot fi utilizate pentru izolația fonica și termică, dar nu toate oferă același nivel de performanță și siguranță. 

Materialul de bază pe care îl folosim pentru locuințele din Pleiades Residence este vata minerală bazaltică – unul dintre cele mai performante materiale, dar este bine să știi că izolația în ansamblul ei reprezintă un întreg sistem bine pus la punct și presupune aplicarea unor calcule complexe, așa încât să obținem rezultatul dorit.  

Materiale utilizate pentru izolație termică și fonică în Pleiades Residence

Etanșarea barierei 

Este important ca toate deschiderile și îmbinările din structura locuinței să fie etanșate corespunzător, pentru a preveni pierderile de căldură și pătrunderea sunetului.

Izolația pereților, ferestrelor și ușilor 

Pereții, ferestrele și ușile pot fi zone vulnerabile în ceea ce privește transmiterea sunetului și schimbul termic, prin urmare, acestea trebuie să fie izolate corespunzător, folosind materiale și sisteme izolante adecvate.

Calitatea proiectării și a construcției 

Izolația fonica și termică poate fi optimizată prin planificarea și proiectarea adecvată a locuinței, luând în considerare orientarea, grosimea peretelui, amplasarea ferestrelor etc. Poți afla mai multe despre programele performante utilizate pentru proiectarea celor 7 clădiri de apartamente din Pleiades Residence Ploiești din articolul Structura de rezistență & Calitatea construcției. 

Criterii pentru izolația fonică

Reducerea nivelului de zgomot din exterior 

Izolația fonică eficientă implică blocarea sau reducerea sunetelor nedorite, cum ar fi zgomotul de trafic, zgomotul aerian sau sunetele provenite de la vecini. 

Prevenirea transmiterii sunetului între camere 

Este important să se prevină transmiterea sunetului între camerele din interiorul locuinței pentru a asigura intimitatea și liniștea în fiecare spațiu. 

Respectarea standardelor de zgomot stabilite prin legislație 

Unele regiuni sau zone pot avea standarde specifice privind nivelul de zgomot admis în locuințe, iar izolația fonică trebuie să îndeplinească aceste cerințe.  

În Ploiești, în zonele rezidențiale, nivelul maxim de zgomot admis în timpul zilei este de 55 decibeli (dB), iar în timpul nopții este de 45 dB.  

În zonele mixte, nivelul maxim de zgomot admis în timpul zilei este de 65 dB, iar în timpul nopții este de 55 dB.

Clădirile A și B, aflate în construcție, vor beneficia de izolație termică și fonică performantă

Criterii pentru izolația termică 

Reducerea schimbului de căldură 

Izolația termică eficientă implică reducerea pierderilor de căldură în sezonul rece și reducerea acumulării excesive de căldură în sezonul cald. 

Păstrarea temperaturii interioare la un nivel confortabil 

Un sistem de izolație termică eficientă ar trebui să permită menținerea unei temperaturi interioare constante și confortabile fără dependența excesivă de sisteme de încălzire sau de răcire. 

Economisirea energiei 

Izolația termică adecvată poate contribui la reducerea consumului de energie și a costurilor de încălzire și răcire. 

Sperăm că toate aceste informații îți sunt utile, iar dacă simți nevoia să afli mai multe despre proiectul nostru, contactează-ne cu toată încrederea! 

Newsletter Prime Kapital

Dacă dorești să fii contactat de reprezentanții Prime Kapital în vederea transmiterii de informații despre proiectul Pleiades Residence, te rugăm să completezi formularul din secțiunea Contact.