24 februarie 2023

Îți dorești o locuință a ta, dar nu ai fonduri suficiente. Ce e de făcut?

Nevoia de locuire este una dintre necesitățile de bază ale omului, din cele mai vechi timpuri și până în prezent. Un loc pe care să îl poți numi „acasă” înseamnă mult mai mult decât un acoperiș deasupra capului. Și asta, pentru că avem cu toții nevoie de un spațiu propriu, în care să ne simțim în siguranță și în care să ne putem retrage pentru a ne reîncărca bateriile sau pentru a petrece timp împreună cu familia sau prietenii, într-un cadru relaxat. 

Statistica modului de locuire la nivel european

Statistica Eurostat 2021
Statistica Eurostat 2021

 

Statistica arată că în România avem un procent ridicat de proprietari de case și apartamente (95% din populație), dar un număr important trăiesc în locuințe mici și aglomerate, pe care le împart cu alți 2, 3, 4 sau mai mulți membri ai familiei. Aceasta nu este o problemă pentru familiile formate din părinți și copii cu vârste mici, ci dimpotrivă.  

Problemele apar, însă, atunci când copiii devin la rândul lor adulți și încep să aibă tot mai multă nevoie de intimitate și de un spațiu personal, în care să își poată dezvolta propria viață.  

Dar ce e de făcut dacă resursele financiare ale familiei nu sunt suficiente sau dacă nu îndeplinești condițiile impuse de bănci pentru acordarea unui credit? 

Piața imobiliară nu oferă în prezent prea multe alternative, iar atunci când există o categorie largă de oameni care au nevoie de sprijin pentru achiziția unei locuințe, este momentul ca dezvoltatorul să vină în întâmpinarea acestei nevoi.  

Cuplu care își imaginează cum își va amenaja noua locuință
Sursa foto: Shutterstock

 

Ca atare, Prime Kapital a lansat în anul 2020 un program propriu de achiziție pe termen lung, destinat celor care au nevoie de o locuință: FlexAssist. 

Acesta este unic pe piața din România, este destinat exclusiv persoanelor fizice care au nevoie de o locuință și îți oferă o serie de avantaje. Cel mai important dintre acestea este securizarea prețului de achiziție. Chiar dacă achitarea sumei integrale se va întinde pe parcursul mai multor ani, prețul inițial, prevăzut în Antecontractul de Vânzare-Cumpărare, va rămâne același.  

Avantajele FlexAssist – program unic, marca Prime Kapital 

Prime Kapital face mult mai mult decât să dezvolte ansambluri rezidențiale performante: creează contextul propice pentru formarea unor comunități durabile și armonioase.  

Din acest motiv, FlexAssist este destinat exclusiv persoanelor fizice care au nevoie de o locuință proprie. 

Concept de mutare într-o nouă locuință
Sursa foto: Shutterstock

 

Pentru a aplica la programul FlexAssist, trebuie să achiți un avans minim de 10%. 

Apoi, la finalizarea unității, te vei putea muta în apartamentul ales în calitate de chiriaș pentru următorii 3 ani, timp în care vei beneficia de reduceri aplicate restului de preț. 

După cei 3 ani obligatorii în care vei locui cu chirie în locuința dorită, poți opta pentru: 

  • prelungirea perioadei de închiriere până la maximum 15 ani; 
  • achitarea integrală a restului de preț din resurse proprii; 
  • achitarea integrală a restului de preț prin accesarea unui credit bancar – îți oferim și în acest caz susținere prin programul nostru propriu de intermediere credite, Prime Link;
  • solicitarea unui credit de la dezvoltator.

Cine poate aplica pentru FlexAssist? 

Programul nostru vine în întâmpinarea celor care: 

  • nu dispun de avansul minim necesar pentru cumpărarea unei locuințe; 
  • nu îndeplinesc condițiile impuse de bănci pentru acordarea unui credit; 
  • obțin venituri din străinătate sau din alte surse pe care instituțiile financiare nu le iau în calcul; 
  • se află la început de carieră, dar au perspective favorabile pentru o creștere substanțială a venitului în viitorul apropiat; 
  • doresc să își rezerve dreptul de a achiziționa o locuință pe care nu o pot cumpăra în prezent și nici la momentul finalizării, dar în care pot locui în calitate de chiriași pentru maximum 15 ani. 

Pe scurt, FlexAssist îți poate rezolva pe termen mediu sau lung situația locativă, oferindu-ți posibilitatea de a folosi o locuință care, după primii 3 ani de la închiriere, poate deveni a ta! 

Dacă te regăsești în una dintre situațiile menționate mai sus, contactează-ne pentru detalii! 

 

Newsletter Prime Kapital

Dacă dorești să fii contactat de reprezentanții Prime Kapital în vederea transmiterii de informații despre proiectul Pleiades Residence, te rugăm să completezi formularul din secțiunea Contact.