3 decembrie 2021

Ce sunt clădirile nZEB și de ce sunt ele importante pentru tine?

Clădirile nZEB sunt astăzi, mai mult decât oricând, o necesitate reală. Ultimii ani au evidențiat importanța atenuării efectelor schimbărilor climatice. Energia utilizată pentru construirea și exploatarea clădirilor a reprezentat aproape 40% din emisiile de dioxid de carbon din lume în anul 2018. Aceste date au fost făcute publice în mai recent raport al Programului Națiunilor Unite pentru Mediu.

Clădirile nZEB – mai „prietenoase” cu mediul înconjurător

Anul 2021 a fost extrem de important pentru toate construcțiile și renovările majore din Europa, datorită noii legislații europene adoptate la începutul anului. Mai exact, toate companiile trebuie să respecte noul standard nZEB. El presupune un nivel ridicat de eficiență energetică al clădirilor și reducerea dependenței de sursele de energie poluante. Salutăm și noi această decizie adoptată și în România, pentru că reprezintă un pas major pentru îmbunătățirea mediului, și, cel mai important, pentru îmbunătățirea calității vieților noastre.

De ce nZEB?

Europa și-a propus să polueze mult mai puțin și, până în 2050, să devină primul continent a cărui amprentă netă de carbon să fie zero. Asistăm, în ultimii ani, la o creștere îngrijorătoare a nivelului de poluare, iar clădirile sunt responsabile pentru 36% din emisiile de CO2. De aici și nevoia de a schimba radical modul în care construim și renovăm, pentru a crea clădiri sustenabile.

Clădirile pe care le dezvoltăm în cadrul ansamblului Pleiades Residence respectă întru totul acest standard. Aici poți găsi studiouri duble, apartamente cu 2, 3, 4 camere, apartamente tip duplex sau penthouse – fiecare dintre acestea fiind proiectate conform standardului nZEB.

Proiectul nostru, Pleiades Residence, reprezintă o construcție nouă, gândită de echipa noastră de arhitecți astfel încât să ofere o îmbunătățire de până la 60% a performanței energetice.

Ce beneficii îți aduc ție clădirile nZEB?

Ne aflăm într-un moment extrem de important pentru piața construcțiilor și pentru viitorul nostru și al generațiilor viitoare. Este esențial să alegem să trăim în spații cu un nivel de poluare mult mai redus. Și asta, mai ales în spațiile în care ne petrecem cea mai mare parte din viață. Clădirile eficiente energetic pot ajuta comunitățile să fie mai rezistente la șocurile schimbărilor climatice.

Am gândit proiectul nostru de apartamente în Ploiești ca pe un proiect cu clădiri mai sănătoase pentru oameni și pentru oraș. De asemenea, scopul nostru este să reducem semnificativ cheltuielile cu energia pe termen lung.

Avantajele punctuale ale clădirilor nZEB

Iată câteva dintre principalele diferențe pozitive pe care le aduc clădirile construite cu respectarea stansardelor nZEB:

  • Ai parte de un aer mai curat, de mai puțină poluare, datorită utilizării energiei din surse regenerabile.
  • Casa ta nu are pierderi de căldură.
  • Ai mai multă lumină naturală pe durata întregii zile, datorită ferestrelor înalte. Lumina naturală nu înseamnă numai economie de energie, ci și o viață mai sănătoasă.
  • Ai parte de mai puțină poluare, datorită utilizării energiei din surse regenerabile.
  • Ai o casă cu o foarte bună izolație și de aici și nevoia scăzută de a utiliza aerul condiționat.
  • Casa ta are poluare fonică redusă datorită unei bune izolări cu vată minerală bazaltică.
  • Contribui indirect la îmbunătățirea mediului și la diminuarea poluării.

Pe lângă beneficiile financiare pe care le-am expus, este esențial să ne gândim și la cele pentru sănătate. Aceasta este noua realitate a celor mai bune locuințe atât pentru noi, cât și pentru mediu.

Pleiades Residence este despre locuințe sustenabile, de calitate. Scopul nostru este să contribuim la dezvoltarea unui oraș mai puțin poluat, un oraș al unui viitor verde.

Pentru mai multe detalii despre Pleiades Residence și despre oferta noastră de apartamente în Ploiești, contactează unul din consultanții noștri în real estate!

 

Newsletter Prime Kapital

Dacă dorești să fii contactat de reprezentanții Prime Kapital în vederea transmiterii de informații despre proiectul Pleiades Residence, te rugăm să completezi formularul din secțiunea Contact.