20 septembrie 2022

Ce notă dau ploieștenii propriului oraș? Află ce cred oamenii despre calitatea vieții din Ploiești!

Orașul Ploiești încă nu intră în top 20 cele mai atractive orașe din România. Conform datelor statistice făcute publice în primul Barometru urban din țara noastră, Ploieștiul mai are încă un drum lung de parcurs până la momentul în care le va putea oferi tuturor locuitorilor săi condițiile de viață pe care aceștia și le doresc.

Invitați să acorde o notă de la 1 la 10 pentru câteva domenii de bază, ploieștenii și-au evaluat orașul după cum urmează:

  • Nota 5,8 pentru condițiile generale de viață.
  • Nota 4 pentru calitatea mediului înconjurător.
  • Nota 5,3 pentru transport și conectivitate.
  • Nota 5,2 pentru mediul de afaceri, tehnologizare și inovare.
  • Nota 4,8 pentru buna administrare.

Făcând media aritmetică a celor de mai sus, observăm că orașul Ploiești „trece clasa” la limită, cu media 5,02. Ce e de făcut, în această situație?

Citește în continuare și află cum își propune Pleiades Residence să ridice standardul de locuire din oraș!

Spații verzi, parcuri și grădini

Doar 1 din 10 ploieșteni se declară mulțumiți de zonele verzi din oraș. Cei care sunt mai degrabă mulțumiți se află la egalitate cu cei mai degrabă nemulțumiți: procentul este de 38% în ambele cazuri. În schimb, 14% dintre locuitorii orașului se declară foarte nemulțumiți. Categoria cea mai nemulțumită este cea a persoanelor cu vârsta cuprinsă între 35 și 44 de ani, care au copii mici în întreținere.

Pleiades Residence este unul dintre puținele ansambluri rezidențiale din Ploiești care includ facilități pentru locuitorii de toate vârstele, inclusiv spații verzi și zone fără trafic auto în interiorul ansamblului.

Spații publice, piețe, piațete și zone pietonale

Doar 8% dintre locuitorii orașului sunt mulțumiți de spațiile publice și zonele pietonale. 34% sunt mai degrabă mulțumiți, în timp ce 41% sunt mai degrabă nemulțumiți. 17% sunt chiar foarte nemulțumiți. În rândul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani se înregistrează cel mai mare grad de satisfacție. La polul opus se află cei care au copii mici și/sau venituri reduse.

Zonele separate pentru circulația auto și parcări le vor oferi mai multă siguranță locuitorilor din Pleiades Residence. Iar comunitatea va avea la dispoziție spații pentru socializare, unde toată lumea se va putea relaxa în siguranță.

Alee pietonala acoperita la Pleiades Residence

Disponibilitatea magazinelor de vânzare cu amănuntul

În ceea ce privește disponibilitatea magazinelor, ploieștenii s-au declarat:

  • 15% – foarte mulțumiți;
  • 45% – mai degrabă mulțumiți;
  • 23% mai degrabă nemulțumiți;
  • 14% – foarte nemulțumiți.

Locuitorii din Pleiades Residence vor avea, cu siguranță, un grad de mulțumire mult mai ridicat, datorită proximității centrului comercial Prahova Value Centre.

Prahova Value Centre

Starea străzilor

Doar 2% dintre ploieșteni se declară foarte mulțumiți de starea drumurilor din oraș. 19% sunt mai degrabă mulțumiți, în timp ce jumătate dintre respondenți sunt mai degrabă nemulțumiți. Procentul celor foarte nemulțumiți este de 28%.

Dat fiind că în zona de sud a orașului infrastructura lăsa de dorit, noi ne-am asumat să investim suplimentar și în construcția unor drumuri publice. Prime Kapital a investit deja 2,8 milioane de euro pentru a crea soluții de circulație publică sub podul existent, o rampă pentru conectarea parcării cu podul și o stradă cu două benzi, trotuare și piste pentru biciclete, care leagă Strada Lupeni și Strada Andrei Ioachimescu de Strada Semenicului și apoi de strada Democrației.

Astfel, nu doar locuitorii din Pleiades Residence vor beneficia de mai multă accesibilitate, și ci ceilalți locuitori din zonă. În plus, atât ploieștenii, cât și persoanele aflate în tranzit prin oraș vor avea acces facil către zona comercială, pentru a-și putea face rapid cumpărăturile necesare.

Conectivitatea este foarte bună și din perspectiva transportului în comun, mai ales că 48% dintre ploieșteni îl folosesc zilnic. Cele două stații de autobuz înființate recent – Prahova Value Centre și Pleiades – vor facilita transportul rezidenților către și dinspre oraș.

De altfel, dintre toate orașele incluse în sondaj, orașul Ploiești se află pe primul loc din acest punct de vedere, fiind urmat de Constanța (46%), Iași (44%) și Cluj-Napoca la egalitate cu București (42%).

Starea clădirilor

Ca și în privința străzilor, doar 2% dintre locuitorii orașului Ploiești sunt foarte mulțumiți de starea clădirilor în care locuiesc. 23% sunt mai degrabă mulțumiți, 46% sunt mai degrabă nemulțumiți, iar 29% sunt foarte nemulțumiți.

Cele 7 clădiri proiectate în Pleiades Residence au fost concepute la standarde ridicate de calitate, siguranță și eficiență.

Începând cu structura de rezistență a clădirilor și până la izolație și finisaje, totul a fost bine gândit de la bun început pentru a crește calitatea vieții locuitorilor. Toate elementele se completează astfel încât să ofere locuințe spațioase, luminoase și eficiente energetic pentru mai multe generații.

Complexul rezidențial va oferi 17 tipuri diferite de unități, de la studiouri duble până la apartamente cu 2, 3 și 4 camere, precum și duplexuri și penthouse-uri, investiția totală în proiect fiind de peste 30 de milioane de euro.

Dacă te numeri și tu printre cei care își doresc să își trăiască viața la maximum, la standarde ridicate de calitate, contactează-ne și programează o vizită la Biroul de Vânzări!

Newsletter Prime Kapital

Dacă dorești să fii contactat de reprezentanții Prime Kapital în vederea transmiterii de informații despre proiectul Pleiades Residence, te rugăm să completezi formularul din secțiunea Contact.