8 iulie 2022

Ce cumperi, de fapt, atunci când cumperi un apartament? 3 amănunte care fac diferența

Te-ai întrebat vreodată cum se face că două apartamente distincte, aparent similare și situate în aceeași zonă din același oraș pot avea prețuri foarte diferite? Sau ce cumperi, de fapt, atunci când cumperi un apartament?

Dincolo de raportul dintre cererea și oferta de pe piața imobiliară, prețul corect este stabilit și de tipul clădirii și nivelul său de performanță. Există, însă, și alte elemente pe care este bine să le cunoști atunci când decizi să investești într-o locuință.

Elemente care pot crește sau coborâ prețul unui apartament

Prețul pe metru pătrat nu este relevant luat ca atare, ci în contextul:

 • calității spațiului locativ;
 • localizării;
 • accesibilității;
 • facilităților incluse;
 • al materialelor de construcție folosite.

Iată care sunt detaliile care fac diferența:

Localizarea și accesibilitatea

Zona în care este situată locuința este unul dintre cele mai importante aspecte.

De la proximitatea grădinițelor, școlilor, centrelor comerciale și până la opțiunile de transport public și apropierea de arterele principale sau autostrăzi – totul poate contribui la creșterea sau coborârea prețului.

Facilitățile conexe, siguranța și atmosfera din cartier, ansamblu sau complex

Nu e totuna să locuiești într-un cartier rău famat, cu clădiri avariate, străzi cu gropi sau fără iluminat public cu a locui într-un ansamblu modern, în care se află clădiri elegante, cu elemente de siguranță și spații exterioare ferite de pericolele din trafic.

Pleiades Residence a fost conceput astfel încât membrii comunității să poată beneficia de liniște și siguranță atât în confortul propriei locuințe, cât și în spațiile exterioare – alei, parcuri, locuri de joacă – unde accesul auto nu este permis.

În plus, accesul imediat la complexul comercial Prahova Value Centre scutește mult timp și efort care altminteri s-ar consuma în trafic, inclusiv pentru cumpărăturile curente.

Aici vei avea și avantajul proximității restaurantelor variate, care te pot scuti de gătit în zilele în care nu ai timp pentru astfel de activități casnice.

Calitatea construcției

Materialele și tehnicile utilizate pentru structura de rezistență, hidroizolație și termoizolație.

Tâmplăria și finisajele sunt la fel de importante ca și calitatea execuției.

Alte elemente care pot fi tot atâția factori diferențiatori din perspectiva prețului sunt:

 • tavanele și pereții, care trebuie să fie drepte, bine izolate, finisate și acoperite cu produse durabile, de calitate;
 • tâmplăria care contribuie la stabilirea coeficientului energetic, precizia montării și funcționalitatea închiderilor/deschiderilor etc.;
 • izolația termică și acustică – și de aceasta depinde coeficientul energetic al clădirii, respectiv locuinței; vata minerală bazaltică folosită la izolația apartamentelor din Pleiades Residence va contribui în mare măsură la gradul tău de confort și din perspectivă acustică, dar și termică;
 • sistemele și instalațiile de încălzire: tipul de centrală folosit, conductele, îmbinările, caloriferele, contorizarea etc.;
 • instalațiile sanitare, a căror calitate ține atât de materialele folosite (cupru, pex, pp-r), cât și de calitatea execuției și a montării armonioase și eficiente;
 • instalația electrică – eficiența, funcționalitatea și siguranța circuitelor și tipul de materiale utilizate;
 • cantitatea de lumină naturală de care poate beneficia locuința pe parcursul zilei, pentru reducerea consumului suplimentar de energie electrică.

Iată, deci, câte elemente trebuie să iei în calcul atunci când cumperi o locuință.

Și asta, pentru că un apartament nou nu înseamnă doar o investiție sigură pentru viitor, ci te poate ajuta și din perspectiva modelării unui nou stil de viață: mai eficient, mai confortabil, mai relaxat!

Newsletter Prime Kapital

Dacă dorești să fii contactat de reprezentanții Prime Kapital în vederea transmiterii de informații despre proiectul Pleiades Residence, te rugăm să completezi formularul din secțiunea Contact.