29 septembrie 2023

5 criterii de bază după care să îți alegi locuința ideală

Locuința ideală este diferită pentru fiecare dintre noi. Dincolo de gusturi și numărul de camere de care ai nevoie, este bine să iei în calcul și alte criterii care îți pot crește sau diminua calitatea vieții. Cumpărarea unei locuințe noi este o decizie majoră și implică multe aspecte importante pe care ar trebui să le iei în considerare.  

Iată 5 criterii de bază de care trebuie să ții cont, dacă vrei să te asiguri că ai găsit cu adevărat locuința ideală pentru tine:

Calitatea construcției

Siguranța și confortul ar trebui să fie primele puncte pe lista de priorități, atunci când te pregătești să cumperi o locuință. Află toate informațiile despre structura de rezistență, materialele de construcție folosite, calitatea izolației etc. La fel de important este să acorzi atenție și statutului juridic. În general, este mult mai avantajos să cumperi o locuință nouă, în comparație cu achiziționarea uneia vechi, în care va fi nevoie să mai faci și alte investiții pentru renovare și reparații. Într-un apartament nou, este suficient să îți aduci și să îți instalezi obiectele personale, mobilierul și aparatura electrocasnică. Nu vei avea bătăi de cap cu reamenajarea sau eventualele reparații.  

Tânără care tocmai s-a mutat în apartament nou

Localizarea

Alege o poziționare care să se potrivească nevoilor și stilului tău de viață. Ia în considerare accesibilitatea la locul de muncă, școli, magazine, servicii medicale și alte facilități importante pentru tine și/sau familia ta. Orientează-te către zonele care îți pot oferi atât o bună accesibilitate către oraș și conexiuni cu alte localități, cât și un mediu cât mai relaxat și sănătos. 

Atmosferă confortabilă în familie acasă

Tipul și dimensiunea locuinței 

Decide ce tip de locuință se potrivește cel mai bine nevoilor tale: studio, apartament cu 2, 3 sau 4 camere, duplex sau penthouse. Stabilește de câte camere ai nevoie în locuință, ținând cont de situația ta actuală, dar și de modul în care ai vrea să arate viața ta peste câteva zeci de ani.  

Happy family together

Planificarea pe termen lung 

Gândește-te la viitor și la planurile tale pe termen lung. Este locuința potrivită pentru nevoile tale pe termen lung, cum ar fi întemeierea sau creșterea unei familii sau pensionarea? În fond, dacă ai găsit locuința ideală atât pentru prezent, cât și pentru viitor, este suficient să faci o singură astfel de achiziție de-a lungul vieții.  

Mamă și copil gătind împreună

Nu în ultimul rând, ia în considerare și potențialul de creștere a valorii imobiliare a zonei în timp și posibilitatea de a vinde sau închiria locuința în viitor, dacă va fi necesar. 

Bugetul 

Stabilește un buget clar pentru achiziționarea locuinței, având în vedere nu doar prețul casei în sine, ci și costurile asociate, cum ar fi impozitele imobiliare, asigurarea locuinței și costurile de mutare. În cazul în care nu dispui de fonduri proprii, poți opta pentru un împrumut bancar. Prime Link – broker de credite marca Prime Kapital îți poate intermedia GRATUIT obținerea unui credit pentru locuință. 

Cuplu fericit în casă nouă

Pe lângă aceste 5 criterii de bază care te pot ajuta să identifici locuința ideală, este întotdeauna recomandabil să știi de la cine cumperi. Asigură-te că persoana sau, după caz, dezvoltatorul imobiliar este de încredere și își va respecta angajamentele.  

În cazul dezvoltatorului Pleiades Residence, Prime Kapital, acesta și-a demonstrat deja grija și responsabilitatea cu care a construit primele 2 ansambluri rezidențiale în București: Marmura Residence (finalizat integral) și Avalon Estate (finalizat parțial; primii proprietari s-au instalat deja în noile lor locuințe). În Iași, prima fază rezidențială și prima fază de birouri din cartierul Silk District – unul dintre cele mai ample proiecte mixte din oraș – sunt aproape gata.  

Dacă te numeri și tu printre cei care doresc să își construiască viitorul pe baze solide și să aibă un stil de viață cât mai echilibrat și confortabil în orașul Ploiești, alege Pleiades Residence! 

 

Sursa foto: Shutterstock 

Newsletter Prime Kapital

Dacă dorești să fii contactat de reprezentanții Prime Kapital în vederea transmiterii de informații despre proiectul Pleiades Residence, te rugăm să completezi formularul din secțiunea Contact.