27 aprilie 2023

10 sfaturi utile pentru mutarea în casă nouă

Dacă ai în plan să te muți în casă nouă, cu siguranță îți vor fi de folos câteva sfaturi care să-ți ușureze viața. Mai ales dacă ai apucat să agonisești o cantitate mare de obiecte personale, mobile și aparate electrocasnice. Află cum poți să te muți cu minimum de efort și într-un mod prietenos cu mediul înconjurător! 

Top 10 sfaturi utile când te muți în casă nouă

Mutarea în casă nouă poate să devină o bătaie de cap, dacă nu te organizezi din timp și nu iei în calcul toți factorii care ar putea să îngreuneze procesul. De la selectarea obiectelor de păstrat și până la modalitatea de împachetare și transport – fii prevăzător și planifică totul cu atenție. 

Tanara-familie-mutata-in-casa-noua.jpg

Iată câteva sfaturi utile, atunci când te muți într-o casă nouă: 

 1. Planifică-ți mutarea cu câteva săptămâni înainte de data mutării. Asigură-te că ești pregătit pentru mutare, inclusiv prin ambalarea și etichetarea tuturor obiectelor personale. 
 2. Când ajungi la noua locuință, verifică imediat instalațiile sanitare, electrice și de încălzire pentru a fi sigur că totul funcționează perfect. Dacă observi că există probleme, nu ezita să apelezi la un profesionist sau la administrația clădirii, pentru a te ajuta să le rezolvi. 
 3. Asigură-te că ai la dispoziție toate cheile necesare pentru a intra în noua locuință și păstrează la loc sigur un rând de chei de rezervă, în caz de pierdere sau deteriorare a celorlalte. 
 4. Încearcă să faci o curățenie generală înainte de a începe să despachetezi, să asamblezi mobilierul și să montezi aparatele electrocasnice mari. Acest lucru îți va permite să te orientezi mai bine în spațiu, dar și să te simți mai confortabil. 
 5. Amenajează mai întâi camerele cele mai importante (dormitorul, bucătăria și baia), pentru a te putea instala confortabil și pentru a nu întâmpina dificultăți în rezolvarea necesităților de bază. 
 6. Fă o listă de priorități pentru proiectele de amenajare interioară și începe cu cele mai importante. 
 7. Familiarizează-te cu noii vecini, astfel încât să te simți conectat cu comunitatea și să pui bazele unor relații de sprijin și respect reciproc. 
 8. Încearcă să respecți un program regulat pentru activități și să faci pași mici și constanți în amenajarea casei, așa încât să nu devii copleșit de numărul și varietatea sarcinilor. 
 9. Asigură-te că respecți regulamentele interne, inclusiv cu privire la gunoi și reciclare. 
 10. În cele din urmă, rezervă-ți timp pentru a te bucura de noua ta locuință și de începutul unei noi aventuri!

Cutii-mobilier-si-alte-obiecte-pregatite-pentru-mutare.jpg

Cum să minimizezi impactul asupra mediului atunci când te muți în casă nouă?

Mutarea într-o casă nouă poate fi o oportunitate excelentă pentru a adopta un stil de viață mai sustenabil. Ideal este să reduci și impactul mutării asupra mediului înconjurător. Iată câteva sfaturi care te-ar putea ajuta să îți muți obiectele personale într-un mod eco-friendly: 

 • Limitează cantitatea de obiecte. Păstrează lucrurile de care ai nevoie cu adevărat. Fă o selecție riguroasă a obiectelor pe care vrei să le muți. Dacă există obiecte pe care nu le mai folosești sau pe care le poți înlocui cu altele mai moderne și mai eficiente energetic, donează-le, vinde-le sau reciclează-le.  
 • Utilizează ambalaje durabile și reutilizabile. Evită să cumperi ambalaje noi. Utilizează în schimb cutii, pungi sau alte ambalaje reutilizabile pentru muta obiectele.
 • Apelează la o companie de mutări, pentru a face economie de timp. Totodată, vei reduce volumul de combustibil care s-ar consuma în cazul în care ai avea de făcut mai multe transporturi cu mașina personală.  
 • Dacă îți ambalezi singur obiectele, încearcă să utilizezi pe cât posibil materiale de ambalare durabile și eco-friendly. Printre acestea se numără hârtia de ziar, cutiile de ouă sau pungile din materiale biodegradabile. 

Dacă vei pune în practică aceste sfaturi, vei fi în măsură să minimizezi impactul asupra mediului atunci când te muți într-o casă nouă și să contribui la protejarea mediului înconjurător! 

Cuplu-fericit-mutat-in-casa-noua.jpg

Iar dacă visezi la mutarea în casa visurilor tale, dar încă nu ai găsit-o, contactează-ne pentru a-ți prezenta apartamentele sustenabile, încăpătoare și luminoase din Pleiades Residence! 

Newsletter Prime Kapital

Dacă dorești să fii contactat de reprezentanții Prime Kapital în vederea transmiterii de informații despre proiectul Pleiades Residence, te rugăm să completezi formularul din secțiunea Contact.